Správy a udalosti

EXKURZIA: BRNO, ÚSTÍ NAD LABEM, DRÁŽĎANY!

9.5.2016 - 11.5.2016   EXKURZIA: BRNO, ÚSTÍ NAD LABEM, DRÁŽĎANY!

Obdivujte všetky krásy českého historického mesta Ústí nad Labem a historických pamätihodností blízko neho. Poloha mesta umožní študentom rozsiahle turistické aktivity, nehovoriac o prekrásnych kultúrnych pamiatkach.

Ústí nad Labem a blízke mestá poslucháčom Univerzity sv. Cyrila a Metoda v Trnave ponúkajú najvýznamnejšie pamiatky (napr. Kostel Nanebevzetí Panny Marie, Wolfrumova vila, Hrad Střekov, Zámek Děčín a atď.) i kuriozity (napr. Popraviště), ako i alternatívu návštevy nemeckého mesta Drážďany. 

Program exkurzie: 

1. deň: 

V skorých ranných hodinách (cca 6.00 hod.) odchod z Trnavy. Počas cesty možnosť návštevy (cca 2,5 hod.) mesta Brno (napr. Moravsko zemského múzea alebo Hradu Špilberk). Individuálna návšteva centra mesta spojená so spoznávaním sakrálnych pamiatok a historických štvrtí. Vo večerných hodinách (cca 19.30 hod.) príchod do Ústí nad Labem (ubytovanie), nocľah. 

2. deň: 

Po raňajkách (cca 8.30 hod.) pokračovanie v exkurzii. Celý deň bude zameraný na návštevu saského mesta Drážďany s možnosťou návštevy najvýznamnejších pamiatok (napr. Múzeum Albertinum, Zwinger, Zámok Morirtzburg, atď.); voľný program, možnosť nákupov. Vo večerných hodinách presun na ubytovňu (študentský domov), nocľah. 

3. deň: 

Po raňajkách (cca 8.00 hod.) pokračovanie v prehliadke mesta Ústí nad Labem (alternatíva: absolvovanie prednášky v digitalizačnom centre miestnej univerzity + spoznanie možností Erasmu) a zámku Střekov. V poobedňajších hodinách odchod z Ústí. Príchod do Trnavy vo večerných hodinách. 

Ďalšie informácie 

Rezervácia: Je potrebné rezervovať si exkurziu na: 
e - mail - adrese: ladislav.zupcanjohn(zav.)doeucm.sk, alebo tel.: 0902 557 092 
vždy: (Po – Pia: 8.30 – 18.00 hod.) 
Uzávierka: 24. apríl 2016 do 12.00 hod.! 

Podmienky: 

Zmena programu vyhradená. 

Príplatky: 

Exkurzia nezahŕňa komplexné cestovné poistenie 1,70 €/deň, 
vstupy a ďalšie služby mimo programu. 
Odporúčané vreckové na vstupy cca 35 - 50 € 
Doplatok za izbu max. 20 - 30 € 

Cena za exkurziu nie je presne stanovená z dôvodu prefinancovania časti nákladov zo zdrojov UCM v Trnave určených pre študentov!