Správy a udalosti

FACOOLTNÉ STREDY na FF UCM pokračujú

8.10.2014   FACOOLTNÉ STREDY na FF UCM pokračujú

Historicky prvá FA-COOL-TNÁ STREDA sa uskutočnila 1.10. a predstavila niekoľko hostí so zaujímavými príspevkami. 

Matúš Horváth, súčasný šéfredaktor fakultného časopisu PARAZOL, odprezentoval doterajšie ako aj plánované aktivity a upozornil na možnosť byť súčasťou tímu redakčnej rady: „Šikovných ľudí nie je nikdy dosť a je to možnosť ako byť popri štúdiu produktívny, nabrať skúsenosti“. 

Dievčatá zo študentskej organizácie AIESEC Trnava zasa študentom predstavili možnosti zahraničných stáží a pobytov, vďaka ktorým môžu spoznať novú kultúru, nabrať nové skúsenosti, zlepšiť sa v cudzom jazyku, či vytvoriť medzinárodnú sieť kontaktov na celý život. 

Posledným hosťom bol originálny rečník Josef Oriško z organizácie EEECC, ktorý predstavil program a štruktúru kurzov mierotvornej antropológie. Týchto sa zúčastnili aj študenti a pedagógovia našej fakulty, či už v Afrike, Kosove, Ukrajine alebo v Moldavsku. Pani dekanka FF úvodom dodala, že v spolupráci s touto organizáciou fakulta pripravuje nový študijný program. Tento bude v plnej miere predstavený v rámci podujatia Týždeň vedy a techniky na Slovensku /10. - 16. 11. 2014/. 

Nasledujúca facooltná streda bude rovnako zaujímavá. V stredu 15. októbra bude od skoršieho rána k dispozícii čajový kútik Čajovne Fantázia. „Prebúdzanie s čajom“, čiže možnosť ochutnávky niekoľkých druhov čaju, určite poteší každú neprebudenú myseľ. V ponuke budú aj balené sypané čaje či čajová keramika. Páni z čajovne takisto prispejú krátkou prezentáciou o čaji, servise a histórii tohto nápoja. Ďalším prispievateľom bude Matej Hrušč z organizácie AIESEC, ktorý si pripravil naozaj chytľavé témy. Viete čo je prokrastinácia? Chcete zlepšiť svoj time management? Určite nevynechajte tieto tréningy, môžu zlepšiť efektivitu Vašej práce a štúdia. 

Faccoltné stredy sú najmä o užitočných informáciách a aktívnom akademickom živote. V rámci popoludňajšieho programu teda predstaví kolega z katedry germanistiky, lektor Wolfram Richard Karg, možnosti štúdia a rozvoja jazykových schopností v Nemecku aj vďaka pobytom, štipendiám a stážam prostredníctvom organizácie DAAD

Celým dňom nás bude sprevádzať aj predajná knižná výstava vydavateľstva SLOVART a samozrejme súčasťou budú aj stolové a kartové hry. Prídite preto stráviť užitočne čas v škole či okno medzi prednáškami. Pre viac info klikajte na http://goo.gl/IGFDfk.