Správy a udalosti

Prezentácia publikácie Tatranskí nosiči

3.11.2015   Prezentácia publikácie Tatranskí nosiči

Filozofická fakulta UCM v Trnave a Univerzitná knižnica UCM v Trnave Vás srdečne pozývajú na prezentáciu novej publikácie doc. Mgr. Kataríny Slobodovej Novákovej PhD.: Tatranskí nosiči, ktorá sa bude konať dňa 3. novembra 2015 /utorok/ o 14.00 hod. v čitárni Univerzitnej knižnice UCM. Tešíme sa na Vás.

Azda každý turista, ktorý navštívi Vysoké Tatry, ich stretol. Nadľudský náklad na chrbte je ich poznávacím znamením už z diaľky. Na úzkych horských cestičkách im uhýbame z trasy, potajme ich fotíme a obdivujeme. Robia to pre peniaze, fanúšičky alebo sú úplní blázni? Aj tieto otázky nám prichádzajú na um. Tatranskí nosiči sú európske špecifikum, taký slovenský endemit.

Do vnútra ich duše nás zoberie doc. Mgr. Katarína Slobodová Nováková PhD., autorka úspešnej publikácie Tatranskí nosiči. Druhé vydanie vyšlo v lete a čo všetko stálo za týmto zaujímavým projektom, sa dozvieme 3. novembra o 14.00 v univerzitnej knižnici. 

Program: 

1. Prezentácia knihy spojená s čítačkou 
2. Výskum náš každodenný, alebo ako vzniká knižka 
3. Premietanie filmu SHERPA REALLY / 15min. / 
4. Voľná diskusia 

Celá prezentácia je doplnená množstvom súčasných i dobových fotografií, premietaním filmu. Knihu Tatranskí nosiči bude možné si zakúpiť aj s podpisom autorky. 

V prípade dobrého zdravotného stavu a podmienok, príde aj špeciálny hosť, karikaturista IVAN BAJO, ktorý stojí za radom karikatúr z vysokohorského prostredia a nosičského remesla.